Vad kostar en elektriker

Hur mycket kostar en elektriker?

Innan vi tittar närmare på hur mycket en elektriker bör kosta per timme är det viktigt att belysa det faktum att en behörig elektriker har ett oerhört stort ansvar. Elinstallationer måste vara korrekt utförda för att inte utgöra en risk.

Innan vi tittar närmare på hur mycket en elektriker bör kosta per timme är det viktigt att belysa det faktum att en behörig elektriker har ett oerhört stort ansvar. Elinstallationer måste vara korrekt utförda för att inte utgöra en risk. Dessutom måste alla elektriker hålla sig uppdaterade med nya regler och lagar kring el och elsäkerhet.

Elsäkerhetsverket (ESV) har ett regelverk som är cirka 500 sidor lång som alla behöriga och certifierade elektriker ska följa.

Utöver det så måste man veta vilka material som går att använda i vissa utrymmen och kunna hantera både mätutrustning och verktyg. Det kräver lång utbildning och praktik vilket kostar pengar.

En elektriker som erbjuder dig en trygg och säker elinstallation bör rimligen ha ett timpris på mellan 850 – 1100 kronor i timmen, inklusive moms.

Det finns gott om annonser där fasta priser erbjuds, och även timarvoden som är extremt låga. Den stora frågan är då:

  • Vill du ha en billig elektriker som du inte vet om du kan lita på eller en som tar en rimlig ersättning och gör ett korrekt jobb?

Svaret borde vara enkelt.

En behörig elektriker måste få lov att kosta pengar då det handlar om säkerhet och trygghet. Du ska veta att en installation är säker idag, och om 10 år!