TV4 Svenska Eljouren 1

Svenska Eljouren i TV4 nyheterna

TV4 hängde med en av våra elektriker när har utförde en installation av en laddbox i Malmö. Anledningen till detta var att de gjorde ett inslag om den stora och snabba ökningen av användandet av det så kallade gröna skatteavdraget.


Här kan du se klippet från TV4!

Länk till inslaget: https://www.tv4.se/artikel/ibC...

Kamil installerar laddbox

Kamil är en av våra riktiga klippor som jobbar med oss i Malmöområdet. Kamil och hans firma Skåne El & Nätverk hjälper oss inte bara med laddboxinstallationer utan är en av våra viktigaste partners i Malmö.

Stor efterfrågan på laddboxar med installation

En stor anledningen till att man väljer att installera en laddbox hemma är ur säkerhetssynpunkt. De flesta elbilar levereras med en kabel som kan användas för laddning från ett vanligt eluttag, men detta är inget som vi rekommenderar. Även Elsäkerhetsverket avråder från regelbunden laddning i vanliga vägguttag. När du laddar elbilen i ett vanligt vägguttag innebär det hög belastning under flertal timmar, vilket ökar risk för överhettning och för att det kan börja brinna.

- Vi känner av en stor ökad efterfrågan av våra paket på laddbox med installation över hela Sverige. Vi tror att detta kommer att fortsätta under hela 2022.

Martin Kenving, VD Svenska Eljouren

Fördelar med laddbox framför laddning via vägguttag

  • Laddboxen känner av när batteriet är fullt och laddningen kan avbryta laddningen.
  • Laddboxen varnar om något är fel.
  • Laddboxen låter dig styra laddningen, exempelvis schemalägga din laddning.
  • Laddboxen anger hur mycket elektricitet din elbil förbrukar, en fördel om du vill kunna separera elkostnaderna för elbilen respektive hushållet

Läs mer här om hur en installation av laddbox fungerar

Vi hjälper dig både med kunskap och installationer

Vi hoppas att du fått bra insikt eller hjälp av denna artikel. Och du ska alltid veta att om du har minsta fråga eller vill ha hjälp med någon inom vårt kunskapsområde är du alltid välkommen att kontakta oss.