Eljour

Eljour dygnet runt – Elektriker på plats inom 1h!

Ring Svenska Eljouren när du behöver en elektriker akut. Vår eljour är bara ett samtal bort och snabbt på plats oavsett var du bor. Som Sveriges största eljoursföretag arbetar vi rikstäckande med lokala jourelektriker som löser alla typer av akuta elfel. Ring oss direkt! Vår eljour är på plats inom en timme – dygnet runt, året runt.

Eljour
Elinstallation

Vi erbjuder något så unikt som alltid tillgängliga elektriker. Från småfix i hemmet till stora elinstallationer på bokad tid som matchar din kalender.

Vanliga eljobb – tid samma vecka
Fragor svar

För oss sträcker sig vår service längre än våra elinstallationer. Detta är något vi brinner för och som vi anser vara viktigt att utbilda våra kunder inom.

Vår kunskapsbank hittar du här

Eljour 24/7 som snabbt är på plats 

Ett elavbrott sker ofta oväntat och vid helt fel tillfälle. Vid vilken tid på dygnet som helst och tar givetvis ingen hänsyn till om det är vardag, helg eller storhelg.

Drygt 6 000 kunder i hela landet gör vid dessa tillfällen helt rätt: de ringer Svenska Eljouren direkt! Vi är din trygga eljour som alltid lyfter luren när du ringer och snabbt är på plats när läget är akut. Du är välkommen att kontakta oss vid alla typer av el-problem och inom en timme får du hjälp av våra jourelektriker.

Eljour – vanliga akuta elfel vi tar hand om

  • Strömlös fastighet
  • Jordfel
  • Kortslutning
  • Elavbrott för spis eller tvättmaskin
  • Trasig elanläggning
  • Problem med värmesystemet

Auktoriserad eljour för trygga och säkra elarbeten

Vi är självklart auktoriserade genom elsäkerhetsverket. Samtliga jourelektriker är behöriga, kunniga och håller sig uppdaterade kring nya regler & lagar som rör elinstallationer. Allt för att du ska känna dig trygg när du behöver en elektriker akut och anlitar Svenska Eljouren. Vårt löfte är lyhörd personlig service för dig som värdesätter kvalitet och tillgänglighet hos en behörig elektriker. Det tycker vi att du som kund har rätt till!

Här hittar du vår eljour

Vår eljour är alltid tillgängligt och jobbar dygnets alla timmar, året runt, med att avhjälpa dina elproblem. Så behöver du en elektriker akut är det bara att vända sig till oss.

Hittar du inte din stad men behöver hjälp? Sök på någon närliggande stad eller kontakta oss så försöker vi hjälpa till.

Hittar du inte din stad?

Kunskap & fakta om elektricitet och elsäkerhet

Vi jobbar med service. Och för oss sträcker sig den servicen längre än våra elinstallationer. Elektricitet och elsäkerhet är områden vi brinner för och som vi anser vara viktigt att utbilda våra kunder inom. Därför delar vi med oss med tips och information från ett gäng kunniga elektriker på Svenska Eljouren som dagligen möter kunder och varierade utmaningar i svenska hem.

Svenska Padelforbundet Partner

Stolt partner till Svenska Padelförbundet

Sedan 2020 är Svenska Eljouren stolt partner till Svenska Padelförbundet, en populär och sympatisk idrott som definitivt för människor samman.


Som medlemmar i SPF Quality Team är vårt fokus att stärka juniorverksamheten samt bistå padelförbundet i arbetet med barn och ungdom på samtliga nivåer.

Vadfardugorasjalvmedel

Detta får du göra själv med el

De allra flesta typer av elinstallationer ska utföras av ett auktoriserat elföretag.


Men det finns faktiskt saker du får lov att göra på egen hand så länge du vet vad du gör. Här reder vi ut vad som gäller!

5sakerduintefargora

Elinstallationer – 5 saker du inte får lov att göra själv

Tänk på du är alltid personligen ansvarig för alla typer av elinstallationer du utför på egen hand och det kan vara straffbart att fixa med elarbeten du inte har behörighet för.


Här går vi igenom vad lagen säger.

Byta elcentral

Byta elcentral i Stockholm? Bra råd & tips

Går proppen ibland när du sätter på micron eller startar en tvätt? Eller går du kanske i renoveringstankar; med nytt kök och nya vitvaror?


Frågar du våra elektriker är detta gyllene tillfällen att passa på att byta elcentral och se till att varje vitvara får en egen säkring.

Koppla in taklampa

5 steg till att koppla in en taklampa – Så här gör du!

Att montera en lampa kan ibland vara krångligt, jobbigt och svårt. Speciellt om man aldrig gjort det förr.


Olika färger på kablar, beslag och sockerbitar kan leda till förvirring. Då kan det vara skönt att få hjälp av någon som vet vad dom gör.

Installera Spis

Installation av spis och häll – råd & tips

När du ska köpa ny spis finns fler hänsyn än att välja typ, funktioner och bäst-i-test. Du bör även se till att spis och spishäll matchar elinstallationen i ditt hem!


Att installera en spis kan nämligen gå till på olika sätt: anslutning via enfas eller trefas, stickpropp eller fast installation och ofta krävs insats från en behörig elektriker. Här delar våra proffs med sig av goda råd till dig som står inför att koppla in spis, häll eller ugn.

Stromlost

Felsökning när delar av huset är utan ström

En riktigt oönskad och stressande situation är när delar av huset eller lägenheten är utan ström. När jordfelsbrytaren löser ut elva minuter in i diskmaskinens program eller köket plötsligt är strömlöst men elen fungerar i alla andra rum.


Här kommer tips från våra behöriga elektriker på felsökning du kan göra innan du ringer behörig elektriker för hjälp.

Vad kostar en elektriker

Vad kostar en elektriker?

En fråga som ofta kommer upp är hur mycket det kostar att anlita en elektriker. En relevant fråga givetvis och som borde handla om arbetets omfattning och svårighetsgrad.


För oss som bedriver eljour med akuta uppdrag där vi ofta tar hand om installationer som inte utförts korrekt så är snarare frågan: vad kostar en elektriker som du kan lita på utför ett korrekt jobb? Det ska vi försöka reda ut här.

Kontakta Svenska Eljouren

AKUT HJÄLP – ELJOUREN!

För akut hjälp ring 010-288 12 40
Vi svarar dygnet runt!

BOKADE ELARBETEN

För att boka in planerade uppdrag på tid som passar dig, fyll i formuläret, ring oss på 010-288 12 40 eller mejla oss: kontakt@svenskaeljouren.se

Vi återkommer med en kostnadsfri offert så fort vi kan. Alltid inom 24h!