Eljour

Eljour

Eljour dygnet runt – Elektriker på plats inom 1h!

Ring Svenska Eljouren när du behöver en elektriker akut. Vår eljour är bara ett samtal bort och snabbt på plats oavsett var du bor. Som Sveriges största eljoursföretag arbetar vi rikstäckande med lokala jourelektriker som löser alla typer av akuta elfel. Ring oss direkt! Vår eljour är på plats inom en timme – dygnet runt, året runt.

Elinstallation

Vi erbjuder något så unikt som alltid tillgängliga elektriker. Från småfix i hemmet till stora elinstallationer på bokad tid som matchar din kalender.

Vanliga eljobb – tid samma vecka
Fragor svar

För oss sträcker sig vår service längre än våra elinstallationer. Detta är något vi brinner för och som vi anser vara viktigt att utbilda våra kunder inom.

Vår kunskapsbank hittar du här

Eljour 24/7 som snabbt är på plats 

Ett elavbrott sker ofta oväntat och vid helt fel tillfälle. Vid vilken tid på dygnet som helst och tar givetvis ingen hänsyn till om det är vardag, helg eller storhelg.

Drygt 6 000 kunder i hela landet gör vid dessa tillfällen helt rätt: de ringer Svenska Eljouren direkt! Vi är din trygga eljour som alltid lyfter luren när du ringer och snabbt är på plats när läget är akut. Du är välkommen att kontakta oss vid alla typer av el-problem och inom en timme får du hjälp av våra jourelektriker.

Eljour – vanliga akuta elfel vi tar hand om

  • Strömlös fastighet
  • Jordfel
  • Kortslutning
  • Elavbrott för spis eller tvättmaskin
  • Trasig elanläggning
  • Problem med värmesystemet

Auktoriserad eljour för trygga och säkra elarbeten

Vi är självklart auktoriserade genom elsäkerhetsverket. Samtliga jourelektriker är behöriga, kunniga och håller sig uppdaterade kring nya regler & lagar som rör elinstallationer. Allt för att du ska känna dig trygg när du behöver en elektriker akut och anlitar Svenska Eljouren. Vårt löfte är lyhörd personlig service för dig som värdesätter kvalitet och tillgänglighet hos en behörig elektriker. Det tycker vi att du som kund har rätt till!

Här hittar du vår eljour

Vår eljour är alltid tillgängligt och jobbar dygnets alla timmar, året runt, med att avhjälpa dina elproblem. Så behöver du en elektriker akut är det bara att vända sig till oss.

Hittar du inte din stad men behöver hjälp? Sök på någon närliggande stad eller kontakta oss så försöker vi hjälpa till.

Hittar du inte din stad?

Kunskap & fakta om elektricitet och elsäkerhet

Vi jobbar med service. Och för oss sträcker sig den servicen längre än våra elinstallationer. Elektricitet och elsäkerhet är områden vi brinner för och som vi anser vara viktigt att utbilda våra kunder inom. Därför delar vi med oss med tips och information från ett gäng kunniga elektriker på Svenska Eljouren som dagligen möter kunder och varierade utmaningar i svenska hem.

Schysst Eljour

Schysst eljour lanseras av Svenska Eljouren

För att tydliggöra sina ambitioner lanserar nu Sveriges största eljoursföretag konceptet Schysst eljour.

En programförklaring där företagets kvalitetspunkter och kundlöften ges ett prioriterat fokus och som alla inom företaget både skriver under på samt arbetar efter.

Läs mer

Partner Padelforbundet

Stolt partner till Svenska Padelförbundet

Sedan 2020 är Svenska Eljouren stolt partner till Svenska Padelförbundet, en populär och sympatisk idrott som definitivt för människor samman.


Som medlemmar i SPF Quality Team är vårt fokus att stärka juniorverksamheten samt bistå padelförbundet i arbetet med barn och ungdom på samtliga nivåer.

Läs mer

Julbelysning elsakerhet

Elsäkerhetstips till julen - Tomten tipsar

Hellre HOHO än BZZT


Julen är full av överraskningar. Det finns få helger som innehåller lika mycket generositet, glädje och intryck. Så låt inte dålig el sabba din julkänsla.


Få saker förstör din julkänsla lika effektivt som problem vid uppsättning av din julbelysning.

Läs mer

5sakerduintefargora

Elinstallationer – 5 saker du inte får lov att göra själv

Tänk på du är alltid personligen ansvarig för alla typer av elinstallationer du utför på egen hand och det kan vara straffbart att fixa med elarbeten du inte har behörighet för.


Här går vi igenom vad lagen säger.

Läs mer

Koppla in taklampa

5 steg till att koppla in en taklampa – Så här gör du!

Att montera en lampa kan ibland vara krångligt, jobbigt och svårt. Speciellt om man aldrig gjort det förr.


Olika färger på kablar, beslag och sockerbitar kan leda till förvirring. Då kan det vara skönt att få hjälp av någon som vet vad dom gör.

Läs mer

Installation av SPABAD

Installation av spabad – råd från elektrikern

Drömmer du om att ha nära tillgång till avkopplande bad och funderar på att installera ett eget spabad eller utespa hemma?Här får du råd vad du ska tänka på gällande elinstallationen när du ska installera ett spabad. När behöver du en elektriker? Vad kan du göra själv? Vi svara på dom frågorna.

Läs mer

Installera Spis

Installation av spis och häll – råd & tips

När du ska köpa ny spis finns fler hänsyn än att välja typ, funktioner och bäst-i-test. Du bör även se till att spis och spishäll matchar elinstallationen i ditt hem!


Att installera en spis kan nämligen gå till på olika sätt: anslutning via enfas eller trefas, stickpropp eller fast installation och ofta krävs insats från en behörig elektriker. Här delar våra proffs med sig av goda råd till dig som står inför att koppla in spis, häll eller ugn.

Läs mer

JFB loser ut

Jordfelsbrytaren löser ut? Vad gör jag?

Varför utlöses jordfelsbrytaren – och vad ska jag göra? Detta är en fråga vi ofta får från våra kunder.


Det kan handla om en tillfällig störning men kan också röra sig om ett bestående elfel som orsakar att jordfelsbrytaren löser ut. Här delar vi med oss av insikter och råd men glöm inte: är läget allvarligt ringer du Svenska Eljouren så skickar vi en jourelektriker akut. Oavsett tid på dygnet!

Läs mer

Kontakta Svenska Eljouren

AKUT HJÄLP – ELJOUREN!

För akut hjälp ring 010-288 12 40
Vi svarar dygnet runt!

BOKADE ELARBETEN

För att boka in planerade uppdrag på tid som passar dig, fyll i formuläret, ring oss på 010-288 12 40 eller mejla oss: kontakt@svenskaeljouren.se

Vi återkommer med en kostnadsfri offert så fort vi kan. Alltid inom 24h!