Elinstallation

Elinstallation – säkert, prisvärt och tid samma vecka

Som proffs på el tar vi hand om din el, från småfix till större elinstallationer. Vi finns i hela Sverige och erbjuder alla typer av elinstallationer – säkra elinstallationer där våra behöriga elektriker gör jobbet när det passar dig.

Vår tillgänglighet är unik i branschen och gör det enkelt att få hjälp med sina elinstallationer. Från jobben du själv inte får utföra till enklare jobb som du inte hunnit ta tag i. Från att få upp efterlängtad belysning på nolltid till att fixa laddbox eller förverkliga det smarta hemmet.

 • Sveriges enklaste bokning
 • Betala med faktura i efterskott
 • Offert direkt på telefon & fast pris
 • Lokala behöriga elektriker i din stad

Vi erbjuder behöriga elinstallationer i hela Sverige.

Sakra elinstallationer

Säkra elin­stal­la­tion­er i hela landet

Som ans­varsta­gande elek­trik­er ser vi till att elen funger­ar i hela Sverige, dygnet runt och året om. Vi erb­jud­er säkra och tryg­ga elin­stal­la­tion­er med stor lyhörd­het för din säk­er­het och dina behov. 

Våra behöri­ga elek­trik­er finns till­hands på dina vil­lkor och utför alla typer av elin­stal­la­tion­er. På tider som pas­sar dig och utan dröjs­mål, oftast sam­ma vec­ka. Oavsett vilken elin­stal­la­tion det gäller så gör vi job­bet: drar ny el, installer­ar dim­mer, får såväl spis som häll på plats, läg­ger golvvärme eller fixar en efter­läng­tad lad­dbox till elbilen och myck­et mer.

Här utför vi våra elinstallation i Sverige.

Vi finns i nästan hela Sverige och har hjälpt över 30 000 kunder med alla typer av elinstallationer senaste åren. Med oss kan du känna dig trygg med att dina elinstallationer utförs säkert och enligt gällande lagar. När du bokar en elinstallation med oss får du alltid en lokal behörig elektriker och hjälp snabbt. 

  Hittar du inte din stad?

  Hitta elektriker i din stad

  Kunskap & fakta om elektricitet och elsäkerhet

  Vi jobbar med service. Och för oss sträcker sig den servicen längre än våra elinstallationer. Elektricitet och elsäkerhet är områden vi brinner för och som vi anser vara viktigt att utbilda våra kunder inom. Därför delar vi med oss med tips och information från ett gäng kunniga elektriker på Svenska Eljouren som dagligen möter kunder och varierade utmaningar i svenska hem.

  TV4 Svenska Eljouren 1

  Svenska Eljouren i TV4 nyheterna

  TV4 hängde med en av våra elektriker när har utförde en installation av en laddbox i Malmö. Anledningen till detta var att de gjorde ett inslag om den stora och snabba ökningen av användandet av det så kallade gröna skatteavdraget.

  Här kan du se klippet från TV4!

  Läs mer

  Partner Padelforbundet

  Stolt partner till Svenska Padelförbundet

  Sedan 2020 är Svenska Eljouren stolt partner till Svenska Padelförbundet, en populär och sympatisk idrott som definitivt för människor samman.

  Som medlemmar i SPF Quality Team är vårt fokus att stärka juniorverksamheten samt bistå padelförbundet i arbetet med barn och ungdom på samtliga nivåer.

  Läs mer

  5sakerduintefargora

  Elinstallationer – 5 saker du inte får lov att göra själv

  Tänk på du är alltid personligen ansvarig för alla typer av elinstallationer du utför på egen hand och det kan vara straffbart att fixa med elarbeten du inte har behörighet för.

  Här går vi igenom vad lagen säger.

  Läs mer

  Koppla in taklampa

  Koppla lampa: 5 steg till att koppla in en taklampa

  Senast  uppdaterad: 15 april 2024

  Att koppla lampa kan ibland vara krångligt, jobbigt och svårt. Speciellt om man aldrig gjort det förr. Olika färger på kablar, beslag och hur du kopplar sockerbitar kan leda till förvirring. 

  Läs mer

  Installation av SPABAD

  Installation av spabad – råd från elektrikern

  Drömmer du om att ha nära tillgång till avkopplande bad och funderar på att installera ett eget spabad eller utespa hemma? Här får du råd vad du ska tänka på gällande elinstallationen när du ska installera ett spabad. När behöver du en elektriker? Vad kan du göra själv? Vi svara på dom frågorna.

  Läs mer

  Installera Spis

  Installation av spis och häll – råd & tips

  När du ska köpa ny spis finns fler hänsyn än att välja typ, funktioner och bäst-i-test. Du bör även se till att spis och spishäll matchar elinstallationen i ditt hem!

  Att installera en spis kan nämligen gå till på olika sätt: anslutning via enfas eller trefas, stickpropp eller fast installation och ofta krävs insats från en behörig elektriker. Här delar våra proffs med sig av goda råd till dig som står inför att koppla in spis, häll eller ugn.

  Läs mer

  JFB loser ut

  Jordfelsbrytare löser ut - Vad gör jag?

  Vad får en jordfelsbrytare att lösa ut? Och hur återställer man den?

  Det är en fråga vi ofta får från våra kunder. Vid problem med jordfelsbrytaren kan det handla om en tillfällig störning, men det kan också röra sig om ett bestående elfel som orsakar att jordfelsbrytaren löser ut. Här delar vi med oss av insikter och råd, men glöm inte: är läget allvarligt ringer du Svenska Eljouren så skickar vi en jourelektriker akut.

  Läs mer

  Enkelt att få hjälp med elinstallationer

  I branschen är vi unika med att sätta service och tillgänglighet främst. Oavsett var i Sverige du bor så erbjuder vi säkra elinstallationer utförda med kvalitet. Vi är lyhörda för när du vill ha hjälp och låter din kalender styra samt är behöriga för alla typer av säkra elinstallationer.

  Ett axplock av våra tjänster:

  • Felsökning – identifierar rätt åtgärd
  • Belysning – från dimmer till stora armaturer
  • Elcentral – tar hand om hjärtat i ditt hem
  • Installation av ugn och spishäll
  • Laddbox – ladda elbilen hemma
  • Smarta hem – vi framtidssäkrar din bostad
  • Eljour – 24/7

  Från eljour till bokade elinstallationer utan väntan

  Vi startade som en eljour och har hållit kvar samma höga ambitioner när det kommer till bokade elinstallationer. Alltid effektiva elinstallationer av hög kvalitet till bra priser. Dessutom är vi tillgängliga och lyhörda för när du vill ha hjälp: Vi utför vanligtvis din elinstallation inom ett par dagar om det är ditt önskemål.

  Alltid trygga elinstallationer:

  • Alla typer av elinstallationer
  • Alltid säkra elinstallationer
  • Elinstallationer i hela Sverige
  • Utförd elinstallation redan samma vecka
  • 100 % behöriga elektriker
  • Kvalitet till det pris vi kommit överens om
  • Eljour dygnet runt för akuta elinstallationer
  • Rotavdrag för elinstallationer hos privatpersoner
  • Enkelt att boka en elektriker

  Vikten av auktoriserade elinstallationer

  En certifierad elektriker är viktig för din personliga säkerhet och för tryggheten i ditt hem, din fastighet. Dessutom är auktoriserade elinstallationer ett absolut krav från försäkringsbolagen. Är olyckan framme kan du annars riskera att gå miste om ersättning. För Svenska Eljouren är det därför självklart att samtliga elinstallationer vi utför är behöriga. Vi sätter elsäkerheten främst och vi kan inte nog understryka följande: Att anlita oseriösa elektriker är alltid förenat med stora risker. Obehöriga elinstallationer kan leda till allvarliga skador på din person och på din egendom. Elbrand kan exempelvis uppstå och din elanläggning kan bli strömförande med fara för personers liv. Är elföretaget inte registrerat hos Elsäkerhetsverket så jobbar de dessutom olagligt.

  Välj elinstallationer som är säkra och av hög kvalitet

  Vi på Svenska Eljouren är stolta över att erbjuda snabb service utan att tumma på kvaliteten på de elinstallationer vi utför i hushåll i hela Sverige. Våra elektriker är kunniga, pålitliga och håller sig uppdaterade inom allt som rör elinstallation. Som certifierat elföretag auktoriserat genom Elsäkerhetsverket har vi bred dokumenterad erfarenhet av alla typer av elinstallationer.

  Detta kännetecknar ett auktoriserat elföretag

  • Auktoriserade elföretag med behöriga elektriker uppfyller vissa grundläggande krav.
  • Elföretag som är registrerade har åtagit sig att följa lagar och regler kring elarbeten.
  • Alla registrerade elföretag står under Elsäkerhetsverkets tillsyn.

  Valet att låta ett auktoriserat elföretag, exempelvis Svenska Eljouren, utföra dina elinstallationer är helt självklart.

  Kontakta Svenska Eljouren

  AKUT HJÄLP AV ELJOUREN

  För akut hjälp ring 010-288 12 40
  Vi svarar dygnet runt!

  BOKADE ELARBETEN

  För att boka in planerade uppdrag på tid som passar dig, fyll i formuläret, ring oss på 010-288 12 40 eller mejla kontakt@svenskaeljouren.se

  Vi återkommer med en kostnadsfri offert så fort vi kan, alltid inom 24h!

  Max 10mb per bild
  • Sveriges enklaste bokning
  • Betala med faktura i efterskott
  • Offert direkt på telefon & fast pris
  • Lokala behöriga elektriker i din stad