Laddbox hero

Laddboxar med fast pris & snabb installation

Planerar du att skaffa egen laddbox till hemmet? Beställ din laddbox till ett förmånligt paketpris hos oss. I våra paket ingår marknadens bästa laddboxar samt trygg installation utförd av behörig elektriker.

Vi fixar det gröna rotavdraget direkt på din faktura och tar hand om allt pappersarbete. När du bokar ett av våra laddboxpaket kvalificerar du dig för skattereduktion för grön teknik: 50 % av kostnaden för arbete och material.

Gör som fler än 40 000 andra kunder - välj Svenska Eljouren för dina installationer!

 • Alltid inklusive installation
 • Vi fixar den gröna avdraget
 • Installation inom 14 dagar
 • Alltid behöriga elektriker

Våra utvalda laddboxar - alltid inklusive installation

Vi på Svenska Eljouren förstår att tid är värdefullt och att det kan vara utmanande att navigera bland de olika alternativen för laddboxar som finns på den svenska marknaden idag. Vi har därför tagit fram en samling utvalda laddboxar som är paketerade för att passa perfekt till dina behov.

Vi gör det enklare för dig genom att samla de bästa laddboxarna samtidigt som vi tagit bort allt krångel. Våra paket innehåller allt som behövs för en smidig installation, inklusive laddbox, montering och personskyddsbrytare (PSA).

Laddbox push

Vi fixar lad­dboxar med instal­la­tion i hela Sverige

Vårt mål? Att göra det så enkelt som möjligt för dig att lad­da din elbil hem­ma. Upplev smidig och bekväm elbil­sladdning med hjälp av Sven­s­ka Eljouren! Vi erb­jud­er skräd­darsy­d­da lös­ningar, alltid inklu­sive instal­la­tion och PSA (per­son­sky­dds­brytare), för både vil­lor och andra bostadstyper.

Var­för vän­ta? Klic­ka dig vidare för att boka din lad­dbox­in­stal­la­tion och låt oss ta hand om allt det prak­tiska. Med vårt engage­mang och exper­tis är din smidi­ga elbil­sladdning bara ett klick bort!

Zaptec Amina Tesla Easee

Standardinstallation laddbox

Alltid med installation

Vid var­je lad­dboxköp från oss får du inte bara en kraft­full lad­dare – du får en kom­plett upplevelse med inklud­er­ad instal­la­tion. Vår stan­dard­instal­la­tion omfat­tar nog­grant utval­da tjän­ster för att säk­er­stäl­la en smidig och pro­fes­sionell installation.

Dessu­tom erb­jud­er vi extra alter­na­tiv så att du kan skräd­darsy din laddningslös­ning efter just dina behov och önskemål. Utfors­ka våra till­val för att maximera din laddning och få det bäs­ta värdet för din investering.

Vanliga frågor och svar om laddboxar

Kan man montera laddbox själv?

Enligt lag måste installation av laddbox genomföras av behörig elektriker. Du som privatperson får alltså inte installera laddbox själv.

Vilka laddboxar är godkända?

Det finns flertalet godkända laddboxar på den svenska marknaden. Vi på Svenska Eljouren säljer Zaptec, Amina, Easee och Tesla där alla 4 märken självklart är godkända för laddning av både el- och hybridbilar.

Hur mycket kostar det att installera en laddbox?

Pris kan variera stort på laddboxar, där faktorer som påverkar är kW, uttag, märke och så vidare. Kika på vår hemsida, eller ring oss på 010-288 12 40  för exakta priser på våra olika laddboxpaket. Vi inkluderar alltid installation i våra fasta priser!

Ska jag välja fast eller lös kabel?

Vi rekommenderar dig att välja en laddbox med lös kabel! Det finns givetvis fördelar och nackdelar med båda alternativ, men lös kabel erbjuder definitivt fler fördelar. Då kan du exempelvis ta med dig kabeln när du är ute och åker. Väljer du en box som erbjuder möjlighet att låsa fast kabeln så behöver du oroa dig för att någon ska stjäla den.

En annan smart sak att tänka på är att välja en framtidssäker box. En lös kabel medger också anpassning om du skaffar en ny bil med ladduttag på annan plats eller med annat typ av ladduttag. Då köper du bara en ny kabel med rätt spec för dina nya behov. Skulle du råka backa över kabeln behöver du inte ta hjälp av elektriker utan kan enkelt och smidigt byta ut kabeln själv.

Hur snabbt laddar er laddbox min bil?

Laddningstid för en bil beror på hur snabbt du laddar och hur stort batteri bilen har.

Mer konkret: Vilken effekt din laddbox är inställd på, hur många faser din bil kan ladda med samt bilbatterikapacitet i kWh. Du får fram den uppskattade tid som det tar att ladda bilen genom att dela batterikapaciteten (kWh) med laddeffekten (kW). Några tider för laddning som riktmärke: Att ladda en elbil i ett vanligt eluttag tar cirka 20–40 timmar.

Laddar du istället bilen med en laddbox kan det ta allt mellan 2 och 20 timmar beroende på laddeffekt och bil. Några riktmärken är att en laddbox med 1-fas kan ladda upp till cirka 4 mil i timmen (7,4 kW) och en laddbox med 3-fas upp till 11 mil i timmen (22 kW).

Vilken laddbox är smartast att installera hemma?

När du väljer installera en laddbox hemma utgår du ofta från dina nuvarande behov. Istället ska du se till att välja en framtidssäker laddbox. Genom att redan nu vara förutseende och utgå från framtida möjliga behov kan du undvika onödiga kostnader längre fram.

Ett exempel är att du väljer en laddbox som klarar att leverera upp till 22kw och som klarar både 1- och 3-fasladdning. På så vis säkrar du att du kan behålla samma laddbox även om du byter bil i framtiden, vilket inte är en orimlig tanke. Svenska Eljourens rekommendation för en framtidssäker laddbox är att välja en laddbox med typ 2-uttag eller med en fast typ 2 kabel.

Vad menas med en smart laddbox?

En smart laddbox är en laddbox som är uppkopplad mot internet, antingen via kabel, wifi eller 4G. En smart laddbox visar bland annat förbrukning och annan intressant statistik. På marknaden finns laddboxar som inte har den här funktionen, men det är bra att känna till att det krävs att du installerar en uppkopplad laddbox om du vill få tillgång till det Gröna ROT-avdraget. En uppkopplad laddbox kan styras från distans och du kan få statistik om laddningen i din smartphone.

Med en uppkopplad laddbox finns möjligheten att koppla till olika tjänster och appar som finns för att på olika sätt optimera och styra elbilsladdningen smartare. Du öppnar även möjlighet för att i framtiden kunna koppla den till nya funktioner och fördelaktiga system.

Hur går installationen av laddbox till?

1. Vid din beställning av laddbox bokar vi samtidigt in en tid som passar dig för installationen.

2. Vår behöriga elektriker kommer till dig på utsatt tid och utför installationen av din laddbox.

3. Vi testar och ser till att allt fungerar med din laddbox & eventuell lastbalanserare.

4. När din laddbox är på plats och färdiginstallerad är den redo att börja användas!

På vilket sätt är det säkrare att ladda med en laddbox?

En otroligt viktig och relevant fråga. Att ladda elbilen från vanliga vägguttag är något som såväl Elsäkerhetsverket som Svenska Eljouren avråder från. Det kan leda till överhettning eftersom elinstallationer riskerar att inte klara belastningen vid en såpass hög strömstyrka om den pågår en längre tid. Något som sker vid elbilsladdning. En laddbox har däremot inbyggda säkerhetsfunktioner och kommunicerar med bilen, vilket inte ett eluttag har. Vid laddning med laddbox är elen bara påslagen när bilen är korrekt ansluten, annars bryts den. Med en laddbox får du inte bara den mest säkra laddningen utan även den snabbaste.

Kan man köpa laddbox utan installation?

Generellt sett kan du köpa laddbox utan installation. Notera dock, för att kunna nyttja grönt teknikavdrag på 50% för material och installation måste du köpa laddboxen av samma företag som kommer installera den. Vi på Svenska Eljouren inkluderar alltid installation i vårt paketpris!

Hur lång leveranstid har ni på laddbox?

Svenska Eljouren har alltid laddboxar på lager och vi erbjuder nästan alltid installation inom 14 dagar. Vi strävar hela tiden efter att vara Sveriges snabbaste och bästa partner inom elinstallationer.

Kan man ladda 22 kW hemma?

Ja du kan ladda 22 kW hemma, se bara till att din huvudsäkring håller för den effekt du vill ladda på.

Vad krävs för att installera laddbox hemma?

Det krävs att du har en huvudsäkring som håller för den effekt du vill ladda på. För en laddbox på 3,7 kW behöver du 16 A, medan en laddbox på 22 kW kräver 32 A. Dessutom kan det vara bra med en lastbalanserare, för att undvika att säkringen går medan du använder laddboxen.

Vad gäller för grönt rotavdrag?

Skatteavdraget Grön Rot / Grönt teknikavdrag gäller bland annat installation av laddbox hemma. Avdraget liknar rot- och rutavdraget och innebär att du får avdraget direkt på faktura. Du kan få avdrag för material- och arbetskostnader med upp till 50 procent vid installation av en smart laddbox hemma.

Det krävs dock att du köper smart laddbox och installation av samma leverantör, något som Svenska Eljouren erbjuder. Avdraget omfattar inte kostnader för resor, utrustning (till exempel verktyg) eller administration i samband med installationen. Bra att veta är att Grön Rot även omfattar inköp och installation av solceller och batterier.

Vi har smidigt paketerat vår laddbox med installation och priset du får är alltid inklusive grönt rotavdrag.

Viktigt! Du behöver äga din villa/radhus/lägenhet för att kunna utnyttja detta avdrag.

Hur lång tid tar installationen av laddbox?

Våra installatörer är erfarna och en installation av laddbox tar vanligtvis cirka 3 timmar att slutföra.

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En 3,7kW laddbox använder 16A i enfas, vilket är tillräckligt för de allra flesta. De vanligaste villasäkringarna är 20A eller 25A, vilket betyder att laddboxen kan användas utan några som helst problem. Med en 3,7kW-laddbox kan du ladda cirka två mils bilkörning i timmen, vilket ger cirka 20 mil elbilskörning om du laddar en hel natt. Med en laddhybrid är din bil fulladdad redan efter några timmar.

Väljer du ett framtidssäkrat alternativ, en 11kW-laddbox, använder du 16A i tre faser samtidigt vilket är utmärkt för den som kör en ren elbil. Din elbil kan laddas med högre effekt än en laddhybrid, som oftast går med 3,7kW. Vi kan lugna dig med att det inte innebär någon fara med en starkare box, utan bilen styr. Vår rekommendation är en 3,7kW-laddbox om du inte kör mer än några mil per dag och sällan kör långkörningar uppåt 30 mil två dagar i sträck.

Överstiger du detta är det oftast bättre att säkra upp till 20 eller 25A. Då har du flexibiliteten av att kunna snabbladda bilen under tider på dygnet då du använder mycket el till annat i hemmet samtidigt.

Vad är lastbalansering?

Lastbalansering ser till att effekten utnyttjas bättre i huset och att du undviker att säkringen går. Lastbalansering medför att du kan klara dig bra på 16A eller 20A huvudsäkring. Laddar du exempelvis bilden på dagen när husets elförbrukning är hög ser lastbalanseringen till att laddboxen inte använder full effekt. Istället använder laddboxen endast det lediga utrymmet mellan förbrukningen i huset och huvudsäkringen. Laddar du vid tidpunkter när hushållet inte förbrukar lika mycket el, exempelvis nattetid, ges däremot mer effekt till elbilsladdningen utan risk att säkringen går.

Ladda din elbil hemma – vi löser laddboxen

Vi levererar nyckelfärdiga, driftsatta och uppkopplade laddboxar över nästan hela Sverige. Vi garanterar en snabb och säker laddstation till ett riktigt bra pris samt att jobbet utförs av behöriga elektriker. Din personliga kontaktperson hos Svenska Eljouren projektleder din laddboxinstallation och håller dig underrättad under varje steg. Välj ett av våra fyra laddboxpaket och kom igång direkt.

Steg 1 - Välj laddbox

Vi har tag­it fram anpas­sade paket med våra favorit­boxar som pas­sar de all­ra fles­ta. Välj den du gillar bäst! Behöver du hjälp? Slå en sig­nal så hjälper våra expert­er dig.

Steg 2 – Vi kontaktar dig

När du vill köpa en av våra lad­dboxar är det bara att bestäl­la direkt här på sidan. Vi kom­mer sedan att kon­tak­ta dig, gå igenom allt inför din instal­la­tion samt boka in ett installationsdatum.

Steg 3 – Installationen utförs

På ditt bokade instal­la­tions­da­tum kom­mer en av våra behöri­ga elek­trik­er ut och utför din instal­la­tion. Snabbt, enkelt och smidigt.

Steg 4 – Laddboxen är klar!

Din lad­dbox är omedel­bart redo för använd­ning direkt efter att elek­trik­ern har genom­fört installationen.

Detta ingår alltid när du beställer en laddbox från oss!

Vi inkluderar alltid installationen när du beställer en laddbox från oss! Det betyder att du kan vara säker på att du får en fullständig produkt som installeras av en behörig elektriker och som är redo att användas direkt efter installationen. Med vårt paket behöver du inte oroa dig för att hitta en separat installatör eller betala extra för installationen. Vi tar hand om allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig. 

Trygg leverantör

Bara senaste året har vi hjälpt över 30 000 kun­der i hela lan­det med oli­ka typer av elin­stal­la­tion­er, däri­b­land en stor mängd instal­la­tion­er av lad­dboxar. Vårt löfte är lyhörd, per­son­lig ser­vice för dig som värdesät­ter kvalitet och till­gäng­lighet hos en behörig elektriker. 

Behöriga elektriker

För din tryg­ghet hjälper vi dig gär­na säkra att husets elsys­tem är i gott skick. I sam­band med lad­dbox­in­stal­la­tio­nen utför vi även van­li­ga elin­stal­la­tion­er vid behov. Enligt sven­sk stan­dard måste exem­pelvis din lad­dare ha jord­fels­brytare, något vi självk­lart kan åtgär­da om det saknas. 

Kontakta oss för att boka din laddboxinstallation

KONTAKTA OSS FÖR ATT BESTÄLLA EN LADDBOX

Fyll i vårt formulär eller ring oss direkt på 010-288 12 40 för att komma i kontakt med oss. Vår bokningsprocess är snabb och enkel, där din personliga kontaktperson hjälper dig under processens gång.

VI SVARAR SNABBT

När vi mottagit din beställning ringer vi upp dig och går igenom allting. Installationen utförs vanligtvis inom 2 veckor!

 • Alltid inklusive installation
 • Vi fixar den gröna avdraget
 • Installation inom 14 dagar
 • Alltid behöriga elektriker

Köpa laddbox: allt du behöver veta

Att köpa en laddbox kan vara en smart investering för alla som kör en elbil. I stället för att ladda bilen vid en offentlig laddstation eller att ladda elbil hemma utan laddbox vid ett vanligt eluttag, kan du ha din egen laddbox som ger dig snabbare och mer pålitlig laddning.

Innan du gör din investering finns det några saker du behöver tänka på. Nedan hittar du alla de viktigaste punkterna att ha i åtanke i samband med din laddboxinstallation.

Vad är en laddbox?

En laddbox, eller laddstation, är en enhet som används för att ladda elbilar. Den är vanligtvis installerad på en fast plats, till exempel på en vägg i ditt garage eller utanför ditt hem. Laddboxen är utrustad med en kabel som ansluts till din bil, och ger dig en snabbare och mer pålitlig laddning än om du skulle använda ett vanligt eluttag.

Varför ska jag köpa en laddbox?

Att installera laddbox hemma kan ge dig flera fördelar. För det första kan du ladda din bil snabbare än om du använder ett vanligt eluttag. För det andra är laddningen mer pålitlig eftersom en laddbox har flera säkerhetsfunktioner som skyddar både dig och din bil. Dessutom kan en laddbox öka värdet på ditt hem, eftersom fler och fler potentiella köpare ser fördelarna med att ha en laddbox.

Andra fördelar är att kontrollerad och effektiv laddning, som erbjuds av våra olika laddboxar, faktiskt kan bidra till att förlänga livslängden på ditt fordons batteri. Många laddboxar har funktioner som optimerar laddningsströmmen för att minimera slitage på batteriet över tid.

En annan självklar fördel är det faktum att installation av laddbox är berättigat det gröna teknikavdraget på 50%. Investera i grön teknik och dra samtidigt nytta av ekonomiska fördelar genom subventionering från Skatteverket.

Fördelar med laddbox:

 • Snabbare & mer pålitlig laddning
 • Kan öka värdet på ditt hem
 • Kan förlänga livslängden på fordonets batteri
 • Berättigad grönt teknikavdrag vid installation

Vad kostar en laddbox?

Köp laddbox och elbilsladdare hos oss på Svenska Eljouren och ta del av våra fasta paketpris! Kostnaden för en laddbox varierar beroende på märke, modell och funktioner. Vi erbjuder våra kunder 4 olika paket, där alla kommer med ett fast pris.

Zaptec Go laddbox

Zaptec Go är fullproppad med den senaste teknologin och dessutom är den alltid ansluten med Wi-Fi eller 4G LTE-M för att du ska ha tillgång till de senaste uppdateringarna och funktioner. 4G-uppkoppling ingår när du investerar i en Zaptec Go hos Svenska Eljouren.

Med en ansluten laddbox kan du bland annat enkelt schemalägga laddningen, planera för reducerad laddström, genomföra uppdateringar av boxen och dra nytta av många andra avancerade funktioner.

Tesla laddbox

Tesla och deras Wall Connector erbjuder enkel laddning för din Tesla, men även andra elbilar. Tesla laddbox Wall Connector är det optimala valet för bekväm och praktisk laddning. Med en imponerande laddstyrka på upp till 22 kW och en räckvidd på upp till 71 km per timme kan du lita på snabb och pålitlig laddning varje gång.

Självklart passar laddboxen alla Teslamodeller, men även andra elbilar med typ 2-utag. Laddboxen levereras tillsammans med en fast kabel på 7,3 m samt knapp för enkel öppning av laddluckan. Självfallet kan du styra och hantera din laddning via Teslas app.

Amina S laddbox

Effektivitet och bekvämlighet karakteriserar Amina S som den ultimata laddboxen för din elbil. Genom en sömlös integration med smarta hemsystem, laddningsappar, laddningsoperatörer och elleverantörer ger den dig total kontroll över din elförbrukning och elkostnader, både nu och i framtiden.

Med insikt i värdet av din tid erbjuder vi snabb installation av Amina S laddbox, så att du direkt kan ta kontroll över din elbilsladdning. Vårt fasta och transparenta pris inkluderar inte bara själva laddboxen, utan även installationen. Du behöver inte längre oroa dig för att hitta en pålitlig installatör - vi tar hand om allt åt dig.

Easee lite laddbox

Easee Lite är en elegant och kompakt laddbox med typ 2-uttag. Laddboxen är framtidssäkrad och den anpassar automatiskt laddstyrkan för din el- eller hybridbil, både på 1- och 3-fas, med en laddkapacitet från 1,4 till 11 kW. Med den nya Bluetooth-funktionaliteten kan du koppla upp den mot nätet via Wi-Fi för att där kunna styra och övervaka laddningen.

Easee-appen är mycket användarvänligt och du kan bland annat enkelt följa laddstatus, starta och stoppa din laddning och justera din laddeffekt. Appen erbjuder alltså allt som krävs för en smidig och bekväm laddningsupplevelse.

Easee Charge Lite uppfyller dokumenterade säkerhetsstandarder och har noggrant testats och godkänts av ackrediterade tredjeparter som TÜV.

Vad kostar det att installera en laddbox?

I samtliga av våra paket är installation och montage av laddbox alltid inkluderat och det utförs av våra behöriga elektriker. Oavsett om du väljer Zaptec Go, Tesla, Amina eller Easee som din föredragna laddbox kommer installationen att ingå som en självklar del av paketet.

Vi på Svenska Eljouren strävar efter att göra övergången till elbilsladdning så smidig som möjligt för våra kunder och eliminerar därmed eventuella extra kostnader för installation eller montage av elbilsladdaren. Med våra erfarna och certifierade elektriker kan du vara trygg med att installationen utförs korrekt och säkert, vilket garanterar en pålitlig och effektiv laddningsupplevelse för din elbil.

Krävs det en laddbox med lastbalansering?

Vad är en lastbalanserare och behöver du en när du installerar din laddbox? En lastbalanserare syftar till att optimera elförbrukningen i hemmet för att undvika överbelastning. Den mäter tillgänglig ström i huset och justerar laddströmmen så att andra apparater kan användas samtidigt utan att riskera att säkringarna går

En laddbox med elbalansering anpassar automatiskt laddningen beroende på din totala elförbrukning i hemmet. I praktiken innebär det att den sänker laddningen när elförbrukningen är hög och ökar laddningen när förbrukningen är låg. Detta ger ett skydd för säkringarna och säkerställer en mer effektiv laddning.

Det finns olika typer av lastbalanserare, där den dynamiska typen oftast rekommenderas. Det är, enligt oss, ett viktigt tillval för elbilsägare och är berättigat för grönt teknikavdrag om du installerar den vid samma tillfälle som din laddbox.

Svenska Eljouren erbjuder expertis och installation av laddboxar med eller utan lastbalanserare, anpassade efter individuella behov och hemmets förutsättningar. Om du är osäker om du behöver en lastbalanserare eller ej kan du alltid rådfråga oss vid bokningstillfället.

Vilken laddbox ska jag välja?

Vilken laddbox är bäst egentligen? Det finns flera olika typer av laddboxar att välja mellan, inklusive väggmonterade och fristående modeller, så det är svårt att säga vilket som är bäst då det beror på dig och dina specifika behov.

Det är viktigt att tänka på hur mycket effekt du behöver för att ladda din bil snabbt. En laddbox med högre effekt kan ladda din bil snabbare, men kan också kosta mer. Självklart är det även viktigt att du ser till att din laddbox är kompatibel med din bil. Även om en laddbox är utsedd till bäst i test spelar det ingen roll om den inte är kompatibel med det fordon du har.

Bästa laddbox 2024 - Vi hjälper dig under hela resan

Att köpa en laddbox ska vara en smart investering. Jämför olika märken och modeller för att hitta den bästa boxen för dig. Tänk på - en laddbox kan öka värdet på ditt hem samtidigt som den ger dig en snabbare och mer pålitlig laddning. Vet du redan vilken laddare du söker och är redo för köp finns vi här för att assistera dig längst med hela resan. Fyll i vårt formulär så kommer vi kontakta dig för bokning av din laddbox installation.

Om du fortfarande har frågor kring att köpa en laddbox eller vill ha mer information, är du självklart välkommen att kontakta oss på Svenska Eljouren för vidare assistans. Vi har stor erfarenhet av att installera laddboxar och kan hjälpa dig att hitta den laddbox som passar dig och din bil bäst. Tveka inte att höra av dig till oss om du behöver hjälp eller har några frågor. Vill du veta mer innan du bestämmer dig för att skaffa en laddbox? Läs mer i vår guide för elbilsladdare, där hittar du svaret på de flesta frågor du kan tänkas ha.

Kunskap & fakta om elektricitet och elsäkerhet

Vi jobbar med service. Och för oss sträcker sig den servicen längre än våra elinstallationer. Elektricitet och elsäkerhet är områden vi brinner för och som vi anser vara viktigt att utbilda våra kunder inom. Därför delar vi med oss med tips och information från ett gäng kunniga elektriker på Svenska Eljouren som dagligen möter kunder och varierade utmaningar i svenska hem.

15

Såhär fungerar det gröna teknikavdraget

Sverige har länge legat i framkant när det gäller miljömedvetenhet och hållbarhet. För att uppmuntra övergången till mer hållbara energialternativ har regeringen infört olika incitament, varav ett av de mest betydande är det en skattereduktion för grön teknik, det så kallade gröna teknikavdraget. Denna skattereduktion för installation av grön teknik gör det ekonomiskt fördelaktigt för hushåll att investera i till exempel solceller och laddboxar för elbilar. I denna artikel ska vi utforska vad det gröna teknikavdraget är, hur det fungerar och hur du som svensk kan dra nytta av det vid installation av solceller och laddboxar.

Läs mer

Vi installerar din laddbox fritidshuset

Hur du laddar bilen vid fritidshuset

Senast uppdaterad: 7 maj 2024

Att äga en elbil har blivit allt vanligare, men när det gäller att ladda bilen på landsbygden kan det finnas några utmaningar att övervinna. Med alternativ som att använda ett vanligt schukouttag eller att installera en laddbox finns det flera sätt att hålla elbilen laddad. I den här artikeln ska vi utforska de olika alternativen och fördelarna med att välja rätt laddningsmetod för ditt fritidshus.

Läs mer

Laddbox for elbil pris

Hur mycket kostar det att installera laddbox hemma?

Att installera en laddbox hemma gör vardagen enklare och priset per mil lägre. Kort sagt är en egen laddbox en investering som snabbt betalar sig. Men hur mycket kostar det egentligen att skaffa laddbox till sitt hem?

Detta och mycket mer ska vi reda ut i artikeln nedan.

Läs mer

Bidrag laddbox for privatpersoner

Laddbox-bidrag: Så får du 50 % i bidrag för installation av laddbox i hemmet

Vill du installera en laddbox för laddning av elbil i ditt hem? Du vet väl att du kan få upp till 50 % i skatteavdrag för dessa typer av installationer? Grön Teknik-stödet fungerar ungefär som ett ROT-avdrag, där installatören av laddboxen fakturerar halva kostnaden till dig som kund. Återstående belopp söker installatören sedan från skatteverket. Grön Teknik-stödet täcker både installation och material upp till 50 % och uppgår till som mest 50 000 kronor per person och år.

Läs mer

TV4 Svenska Eljouren 1

Svenska Eljouren i TV4 nyheterna

TV4 hängde med en av våra elektriker när har utförde en installation av en laddbox i Malmö. Anledningen till detta var att de gjorde ett inslag om den stora och snabba ökningen av användandet av det så kallade gröna skatteavdraget.

Här kan du se klippet från TV4!

Läs mer

Lastbalanserare sa fungerar det

Hur fungerar en lastbalanserare?

Senast uppdaterad: 11 april 2024

Begreppet lastbalansering och hur en lastbalanserare fungerar är intressant för alla som vill kunna ladda sin elbil med egen laddbox på ett smidigt sätt.

Enkelt uttryckt handlar det om att balansera tillgänglig ström så att flera hushållsapparater kan vara igång samtidigt som du laddar bilen utan risk för att säkringarna går.

Läs mer

Hitta laddbox i din stad