VD 1

Partnerbrev till våra anslutna elektriker

Vi inviger det nya året med Svenska Eljourens första partnerbrev!

Ett utskick med intressant och relevant information för dig som kommer att dyka upp med jämna mellanrum. Det är riktat till alla våra anslutna elektriker – och är även tänkt som ett användbart forum där du kan dela med dig av insikter eller ämnen som du tycker är viktiga.

Så har du tips och trix på specifika installationer, eller råd som bidrar till att utveckla oss på Svenska Eljouren så tveka inte att höra av dig!

  • Sveriges största eljour!
  • Alltid behöriga elektriker.
  • Betala med faktura i efterskott.
  • Våra elektriker är snabbt på plats!
VD

Ett stort tack från kontoret!

Gänget i Uppsala vill inleda med att tacka er allihop för ett bra 2021. Ni gör verkligen ett grymt bra jobb!

Kunderna betygsätter oss generellt sett högt, men som alltid finns det förbättringsmöjligheter. Vi står inför en ljus framtid med fler uppdrag hos fler kunder. Branschen är glödhet och vi står längst fram med en perfekt position att ta emot och delegera uppdrag i hela Sverige.

550.000kr på en månad!

Vi tror att det kan vara intressant att lyfta konkreta siffror som speglar hur våra partners runt om i landet presterar. De belopp ni fakturerar oss kan därför komma att bli en intressant stående punkt i dessa partnerbrev.

I Stockholmsregionen finns fler hårt arbetande elfirmor, men en sticker ut genom att ha fakturerat oss närmare 550.000 kr i november månad. Stort grattis till denna första namnfria omnämningen, ni vet vilka ni är! Vi vet att laddboxinstallationer är en bidragande orsak till detta fina resultat. Säkert har vi inte nått taket och kanske uppnår vi nya rekord framöver?

Siffror ska alltid vägas mot god och säker kvalitet, och ovan nämnda resultat har inte medfört oproportionerligt stora klagomål. Detta är en otroligt viktig del av vårt arbete och även ett krav vi ställer på er som ansluten partner.

Ekonomiska parametrar är lättast att mäta – men kundhantering och genomtänkta installationer är också en otroligt viktig del i vår arbete. Därför vill vi gärna få in bilder på installationer ni är extra stolta över!

Laddkabel till Easee laddbox

Lad­dboxar — en fort­satt växande marknad!

Det går undan när det kom­mer till lad­dboxar. Allt fler väl­jer elbil och med det föl­jer ett ökande behov av snab­ba och bra instal­la­tion­er av lad­dboxar i hem­men. Fort­satt räk­nar vi där­för med högt tryck på våra lad­dboxar och en ökad efter­frå­gan på våra tjänster.

Elbil­sladdning har på kort tid utveck­lats till ett av Sven­s­ka Eljourens vik­ti­gare seg­ment, både hos kun­der och uppdragstagare.

Kän­ner du att lad­dbox­in­stal­la­tion skulle vara intres­sant nisch för dig och du är intresser­ad av att ta dig an den­na typ av upp­drag? Ring eller mejla oss på kon­toret så lovar vi att se över möj­ligheten att aktivera dig. 

Här kan ni lyssna på när vår VD Mar­tin Kenving blir inter­vjuad av Sveriges Radio angående laddboxar.

Materiallistan är född - bidra gärna till dess utveckling.

Vi har nu tagit fram en lista över verktyg och material, en riktlinje för vad vi anser att ni bör ha tillgång till i hantverkarbilen. Bakgrund till detta är följande:

Som många av oss vet så har kunden ofta en orealistisk bild av utrustningen i en hantverkarbil. Inte sällan finns orimliga önskemål som att den rymmer Ahlsells hela lagersaldo. Det uppstår ibland tråkiga strider kring fakturerad tid, när kunder upplever att vi inte har med oss basutrustningen. Därför har vi tagit fram en materiallista, som ger oss en gemensam bild och uppfattning kring vad som kan ses som ett rimligt materialunderlag i våra bilar.

Som egenföretagare kanske fler av er redan har jobbat fram en motsvarande lista till era nyanställda elektriker? Men om så inte är fallet så hoppas vi att vår lista kan hjälpa nya medarbetare att snabbare komma igång.

Tips! Skriv ut och plasta in så har ni en användbar lista på vad som alltid bör finnas i bilen. Supersmidigt!

Påminnelse om egenkontrollprogrammet

"Alla elinstallationsföretag måste ha ett egenkontrollprogram. Egenkontrollprogrammet är de rutiner som ett företag behöver ta fram för att elinstallationsarbete ska utföras av personer med rätt kompetens, på rätt sätt samt att arbetet kontrolleras i tillräcklig omfattning.” - Elsäkerhetsverket"

Kika gärna in på länken om du är i behov av färdiga mallar från Elsäkerhetsverket.

Whatis jumbo astro product

Systemutvecklarna är nu på plats för att skräddarsy vårt nya system.

Ett av våra mål är att elektriker som är anslutna till Svenska Eljouren ska uppleva en smidig vardagstillvaro! Därför fiskar just nu våra anlitade systemutvecklare information från samtliga avdelningar på kontoret, med målet att göra vår tjänster ännu bättre och ännu mer funktionella för dig.

Vårt mål är att ni ska ha all information inför era uppdrag, i god tid innan ni är på plats. Bilder och annat underlag ska exempelvis inte fastna i kundens telefoner eller på ordermottagarnas skrivbord utan sömlöst följa med till ert orderflöde.

Om du får en mer funktionell arbetsvardag så är vår förhoppning en fortsatt hög kvalitet på våra elinstallationer, men också väl utformade orderåtgärdsnotiser. Kom ihåg att de fungerar som underlag när kunderna får sin faktura, så ju tydligare vi är i våra beskrivningar desto mindre frågor får vi efterhand från kunder. I slutändan sparas mycket tid och resurser samt att vi för kunden framstår som de proffs vi faktiskt är.

Systemet utvecklas med Salesforce som bas. Den som har kännedom om detta system förstår säkert magnituden av vart Svenska Eljouren är på väg. Andra företag som använder sig av Salesforce är exempelvis Spotify, Amazon, Toyota och Canon.

Samtliga partners som är anslutna till oss är med och förnyar elbranschen i Sverige. Ni är grundbulten i vårt framtidsbygge!

Hör gärna av dig med idéer och förbättringsförslag! Dina åsikter och perspektiv är superviktiga, i synnerhet i detta utvecklingsskede. Philip som är ny på kontoret har redan varit i kontakt med några av er och därifrån plockat med sig bra tankar och idéer.

Avslutningsvis

Vi avslutade förra året som ett av Sveriges snabbast växande företag. Ett stort tack till alla som bidragit med sin kompetens, framför allt alla elektriker som är stommen i vår verksamhet.

I affärssammanhang letar man ofta efter speciella ”win-win”-faktorer. Efter förra årets tillväxt så ser vi tydligt att vi besitter ett ”win-win-win”-koncept.

Kundernas konsumentmakt – Organisation av effektiva egenföretagare – Partners som belönas med ett fint kassaflöde.

Vi här på kontoret önskar dig som partner ett Gott nytt år och ett lyckosamt 2022. Vi ser framemot ett fortsatt fint samarbete!

Anslutdigtilleljouren

Vi behöver blir fler! Tipsa en vän!

Har du någon kompis eller kollega som du tror skulle behöva uppdrag serverade av oss från Svenska Eljouren? Eftersom vi växer så det knakar så behöver blir fler elektriker för uppdrag över hela Sverige.

Skicka oss kontaktuppgifterna så hör vi av oss! En gåva till dig som tack utlovas!

Kunskap & fakta om elektricitet och elsäkerhet

Vi jobbar med service. Och för oss sträcker sig den servicen längre än våra elinstallationer. Elektricitet och elsäkerhet är områden vi brinner för och som vi anser vara viktigt att utbilda våra kunder inom. Därför delar vi med oss med tips och information från ett gäng kunniga elektriker på Svenska Eljouren som dagligen möter kunder och varierade utmaningar i svenska hem.

TV4 Svenska Eljouren 1

Svenska Eljouren i TV4 nyheterna

TV4 hängde med en av våra elektriker när har utförde en installation av en laddbox i Malmö. Anledningen till detta var att de gjorde ett inslag om den stora och snabba ökningen av användandet av det så kallade gröna skatteavdraget.

Här kan du se klippet från TV4!

Läs mer

Partner Padelforbundet

Stolt partner till Svenska Padelförbundet

Sedan 2020 är Svenska Eljouren stolt partner till Svenska Padelförbundet, en populär och sympatisk idrott som definitivt för människor samman.

Som medlemmar i SPF Quality Team är vårt fokus att stärka juniorverksamheten samt bistå padelförbundet i arbetet med barn och ungdom på samtliga nivåer.

Läs mer

5sakerduintefargora

Elinstallationer – 5 saker du inte får lov att göra själv

Tänk på du är alltid personligen ansvarig för alla typer av elinstallationer du utför på egen hand och det kan vara straffbart att fixa med elarbeten du inte har behörighet för.

Här går vi igenom vad lagen säger.

Läs mer

Koppla in taklampa

5 steg till att koppla in en taklampa – Så här gör du!

Att montera en lampa kan ibland vara krångligt, jobbigt och svårt. Speciellt om man aldrig gjort det förr.

Olika färger på kablar, beslag och hur du kopplar sockerbitar kan leda till förvirring. Då kan det vara skönt att få hjälp av någon som vet vad dom gör.

Läs mer

Installation av SPABAD

Installation av spabad – råd från elektrikern

Drömmer du om att ha nära tillgång till avkopplande bad och funderar på att installera ett eget spabad eller utespa hemma? Här får du råd vad du ska tänka på gällande elinstallationen när du ska installera ett spabad. När behöver du en elektriker? Vad kan du göra själv? Vi svara på dom frågorna.

Läs mer

Installera Spis

Installation av spis och häll – råd & tips

När du ska köpa ny spis finns fler hänsyn än att välja typ, funktioner och bäst-i-test. Du bör även se till att spis och spishäll matchar elinstallationen i ditt hem!

Att installera en spis kan nämligen gå till på olika sätt: anslutning via enfas eller trefas, stickpropp eller fast installation och ofta krävs insats från en behörig elektriker. Här delar våra proffs med sig av goda råd till dig som står inför att koppla in spis, häll eller ugn.

Läs mer