Plejd produkter

Genomgång av PLEJDS produkter – Vi hjälper dig vid installation av PLEJD

Som en av Sveriges största elfirmor hjälper vi kunder i hela landet med transformation till smarta hem – och givetvis även till smart belysning. 

Plejds produkter gör smart belysningsstyrning enkel och tillgänglig. Med Plejd kan du styra belysningen med mer än bara ett knapptryck och istället fjärrstyra den med en mobilapp, skapa automatiseringar som passar dig och koppla ihop din belysning med andra smarta hem system.

I denna artikel går vi igenom vilka produkter PLEJD erbjuder och hur dom kan hjälpa dig.

Kontakta oss för om du har funderingar på smart belysning och Plejd! Vi hjälper dig gärna komma igång och erbjuder smart rådgivning utöver installation. Det är inte tillåtet att installera en Plejd-dimmer på egen hand, men det är något våra behöriga elektriker är specialiserade på. 

Här kikar vi närmare på Plejds produkter och vilka möjligheter de erbjuder.

Ett smart hem är ett hem där din vardag förenklas med hjälp av tekniska lösningar och fjärrstyrning via exempelvis din smartphone. Ett smart hem-system kan också hjälpa ditt hushåll att spara såväl pengar som miljö, detta genom att stimulera en mer klimatsmart energiförbrukning. Plejds produkter för smart belysning installeras av oss som auktoriserade elektriker och vi hjälper dig komma fram till en skräddarsydd lösning för dig

Vad är Plejd och vilka funktioner erbjuds

När det kommer frågor kring installation av dimmer så är vi som fackmän inte sena med att rekommendera Plejd. Plejd är smart belysning som ger dig full kontroll över ljussättningen hemma hos dig. Plejd är enkelt beskrivet en smart dimmerdosa som låter din telefon prata direkt med din belysning genom Bluetooth. Med Plejd får du dessutom en smart installation utan kostsamma kabeldragningar: alla installerade enheter är nämligen trådlöst ihopkopplade.

En Plejd-dimmer erbjuder många spännande möjligheter:

  • Du kan styra och schemalägga din belysning via knapp, mobilapp eller röst.
  • Du kan låta fasadbelysningen tändas automatiskt när det skymmer och släckas vid soluppgång.
  • Den kan efterlikna beteendet av att någon är hemma genom att tända, släcka och dimra din belysning automatiskt.

Med hjälp av Plejds app kan du:

  • Skapa och styra förutbestämda scenarion – tända eller släcka all belysning från lampknappen i hallen, dimma ner till filmbelysning direkt från soffan
  • Anpassa belysningen i hemmet efter din livsstil, exempelvis att lamporna i sovrummet tänds samtidigt som väckarklockan ringer.

Produkter till din Plejd-lösning

Det är enkelt att komma igång med Plejd. Allt du behöver är appen och en eller flera Plejd-dimmers. Plejd levereras också med en trådlös omkopplare som kan bryta upp till 15A, väl lämpad för att styra panelvärmare. Du behöver inte inhandla och installera DIP-switchar, potentiometrar och hubbar – men du behöver hjälp av en duktig elektriker, som våra på Svenska Eljouren.

Du måste först bestämma hur du vill ha belysningen. Vilka rum som ska ha särskild belysning och vilken belysning, Detta styr hur många Plejd-dimmers du behöver. Vi ger gärna råd och installation kan ske i allt från takdosan, till bakom lampknappen eller direkt i elcentralen.

En stor fördel är att det är en skalbar lösning: varje Plejd-enhet har en egen Bluetooth-anslutning som gör att de pratar med varandra och det går alltid att installera fler Plejd-dimmers om dina önskemål utvecklas.

Plejd-produkter i översikt

Plejd Dim-01 (universaldimmer) eller Plejd Dim-02 (krondimmer)

Detta är den vanligaste produkten från Plejd. Dim-01 och Dim-02 styr din belysning genom återfjädrande trycknapp eller rörelsevakt. Dim monteras och kopplas in i en apparatdosa eller vid lampan och pratar med appen via Plejd Gateway samt direkt med andra PLEJD produkter.

Plejd-appen

Appen som låter dig styra och schemalägga din belysning. Våra elektriker guidar dig till nedladdning samt konfiguration av din eller dina Plejd-dimmers. En användarvänlig app som gör det enkelt att styra belysningen i ditt hem. 

Plejd Rel-02 eller Plejd Rel-01-2P

Kronrelä eller relä för olika typer av brytning. Fungerar för brytning av upp till två separata laster men är framtaget främst till belysning. 

Plejd CTR-01

Controller används som dosrelä/dosaktor för relästyrning upp till 16A last och har nollgenomgångsdetektering/brytarskydd. Den kan också användas för styrning av tredjepartsprodukter.

Plejd LED-10

LED-driver med dimmerfunktion för en eller flera LED-lampor upp till 10W.

Plejd DAL-01

För att styra belysningsprodukter via en DALI-buss med sändningsfunktion.

Plejd LED-75

LED-driver med dimningsfunktion för 12/24V LED-strips med upp till 75W belastning.

Plejd Gateway

Plejd Gateway kopplar ihop alla dina plejdprodukter med internet vilket gör att du kan styra din belysning på distans eller direkt i appen. Genom Gateway skyddar du också dina produkter och inställningar vid strömavbrott. 

I Plejds sortiment hittar vi också att antal trådlösa tryckknappar och och trådlösa vrid samt adapters men vi får återkomma till dessa i nästa artikel.

Elektriker

Välj säker Plejd-installation med oss

Det är alltså inte tillåtet att som lekman installera en Plejd-dimmer på egen hand utan jobbet måste göras av en auktoriserad elektriker. Utöver personrisk kan du även åsamka skada på existerande elinstallationer i din fastighet. Vi är specialiserade på Plejd och bidrar med såväl rådgivning som planering och installation.

Som branschfolk ser vi tydligt hur marknaden för smarta hem växer och vi hjälper dig gärna att framtidssäkra ditt hem.