Trasig golvvarme

Trasig golvvärme? Råd från våra elektriker

Om varma golv är behagliga så är motsatsen, trasig golvvärme, en riktigt trist upptäckt. Fel på golvvärmen är dessvärre ganska vanligt och kan bli dyra att laga, bekräftar våra elektriker.

För att laga golvvärme på rätt sätt, se till att anlita behörig elektriker med kunskap och rätt utrustning!

För att minimera kostnaden gäller det nämligen att hitta den exakta felpunkten och reparera just den. Så här lagar proffs från Svenska Eljouren din golvvärme utan att riva upp hela golvet i onödan. Kanske har golvvärmen i ditt nylagda badrumsgolv slutat fungera och du behöver ta reda på varför? För att få hjälp med trasig golvvärme är hjälpen närmare än du tror:

För felsökning och reparationer av trasig golvvärme av elektriker i Stockholm, elektriker i Göteborg, elektriker i Malmö eller elektriker på annan ort i Sverige, kontakta Svenska Eljouren för en bokad tid snabbt!

Laga golvvärme: identifiera felet först

Elfel i ett värmegolv kan bli väldigt kostsamt om hela golvet måste läggas om. Därför är det viktigt att vi hjälper dig att hitta de exakta felpunkterna. Tyvärr är det inte ovanligt att helt nylagda värmegolv har skador: dåliga skarvningar, för kraftiga böjar eller skruvar och borrningar genom rören som kan orsakas av fuktmätningar då man borrat i golven.

Vanligaste felen vid trasig golvvärme

  • Trasig golvgivare
  • Trasig termostat
  • Felinstallerad värmeslinga
  • Dåliga skarvningar
  • Alltför kraftiga böjar
  • Skruvar och borrningar genom rörenSå felsöker trasig golvvärme

Att installera golvvärme ska ses som ett utförande av starkströmsanläggning, något som ska skötas av ett elinstallationsföretag som Svenska Eljouren. Du ska inte själv installera golvvärme då det finns risk att det blir fel. Samma sak gäller vid trasig golvvärme – vid felsökning och reparation. Det bästa du kan göra är att anlita en pålitlig elektriker för att göra jobbet. Felsökning av en kunnig elektriker med tillgång till rätt utrustning kan spara dig många kronor. Vi skickar en behörig elektriker som kan golvvärme och som hittar orsaken till att den inte funkar.

Exempel på metoder och utrustning för att hitta fel vid trasig golvvärme:

Värmekamera – för att söka och mäta ut läckage i en trasig slinga.

Kabelbränning – för att skicka hög spänning genom kabeln, vilket orsakar kortslutning vid felet.

Pulsekometer/TDR – för att mäta avstånd till anslutning eller avbrott. Detta genom att skicka ut pulser som reflekteras i kabeln.

Tonsändning – för att skicka ut ljud mot kabeln, ungefär som ett ekolod, och där ljudet som reflekteras vid en skada blir svagare eller försvinner.

Laga trasig golvvärme

Våra elektriker hjälper dig laga trasig golvvärme. Våra behöriga elektriker kan utföra kvalificerad felsökning för att undvika kostnaden för att hela golvet måste läggas om. Skicka gärna en offertförfrågan så återkommer vi med prisförslag samt med förslag på en bokad tid som passar din kalender.