Auktoriserade elforetag

Varför är det viktigt med en behörig elektriker?

För att minska risken för farliga och felaktiga elinstallationer så är det viktigt att kolla upp företaget som du planerar att anlita.


Att anlita oseriösa elföretag är förenat med livsfara så se till att du anlitar ett auktoriserad elföretag.

En behörig elektriker krävs för din säkerhet och även försäkringsbolagen kräver det. Men hur vet jag att en elektriker är certifierad? Det hjälper vi dig reda ut här! Att anlita oseriösa elektriker är nämligen förenat med stora risker så därför viktigt att du vänder dig till en auktoriserad elektriker. Både när du ska installera ny el eller dra om gamla ledningar i din bostad. Bästa tipset: se alltid till att du i förväg kollar upp det elföretag som du planerar att anlita.När det är dags att fixa elarbeten i hemmet så finns det säkerligen inte på kartan att riskera något. Inga sladdar som sticker fram och riskerar ge dig eller barnen en stöt eller en slarvig installation som orsakar en brand längre fram. När det kommer till elektricitet måste det vara korrekt utfört för att vara säkert. Och här spelar behöriga elektriker en nyckelroll!

För att minska risken för farliga och felaktiga elinstallationer är det viktigt att kolla upp företaget som du planerar att anlita. Att anlita oseriösa elföretag är förenat med livsfara. Är elföretaget inte registrerat hos Elsäkerhetsverket så jobbar de dessutom olagligt.

En behörig elektriker jobbar registrerat

Alla företag som utför elarbete hos någon annan måste enligt lag vara registrerade hos Elsäkerhetsverket. Är det jobb som ska utföras i en bostad så måste de dessutom vara registrerade för verksamhetstypen ”Bostäder”. Svenska Eljouren uppfyller självklart dessa krav. Som auktoriserat elföretag är alla våra elektriker verksamma i hela landet både utbildade och behöriga.

Allt handlar om din säkerhet

Elarbeten kan leda till stora skador på egendom om det utförs på fel sätt. Brand kan uppstå, och elanläggningar kan dessutom bli strömförande och vara en fara för ditt och din familjs liv. Med hjälp av behöriga elektriker från ett auktoriserat elföretag, som exempelvis Svenska Eljouren, så eliminerar du dessa risker.

  • Auktoriserade elföretag med behöriga elektriker uppfyller vissa grundläggande krav.
  • Elföretag som är registrerade har åtagit sig att följa lagar och regler kring elarbeten.
  • Alla registrerade elföretag står under Elsäkerhetsverkets tillsyn.

Tänk på att: Be elföretaget visa upp sitt egenkontrollprogram – alla auktoriserade elföretag ska ha ett.

Även försäkringsbolagen kräver behöriga elektriker

Tänk på att alla elinstallationer kräver behörig elektriker för att dina försäkringar ska gälla. Eftersom du är den som är ansvarig för elanläggningen i den bostad du äger så är det extremt viktigt att du väljer ett auktoriserat elföretag som exempelvis oss. Det handlar alltså inte bara om din säkerhet utan också om ditt skydd om något skulle gå fel. Har du anlitat ett oseriöst elföretag så kan du bli utan ersättning från försäkringsbolaget. Kan ditt försäkringsbolag bevisa att du anlitat elektriker som inte varit behörig och därmed indirekt orsakat skada kan din ersättning antingen minska eller helt utebli. Riskera inte detta.

Kontakta oss gärna för mer information om elsäkerhet eller för en bokad tid som passar din kalender. Våra elektriker finns i hela landet och samtliga är givetvis behöriga.

Anlita behörig elektriker i Stockholm

Anlita behörig elektriker i Göteborg

Anlita behörig elektriker i Malmö

Vi hjälper dig både med kunskap och installationer

Vi hoppas att du fått bra insikt eller hjälp av denna artikel. Och du ska alltid veta att om du har minsta fråga eller vill ha hjälp med någon inom vårt kunskapsområde är du alltid välkommen att kontakta oss.