Artiklar

Kunskap & fakta om elektricitet och elsäkerhet

Vi jobbar med service. Och för oss sträcker sig den servicen längre än våra elinstallationer. Elektricitet och elsäkerhet är områden vi brinner för och som vi anser vara viktigt att utbilda våra kunder inom. Därför delar vi med oss med tips och information från ett gäng kunniga elektriker på Svenska Eljouren som dagligen möter kunder och varierade utmaningar i svenska hem.

Vi hoppas sprida insikter i vad du själv får göra med el och när du behöver ta hjälp av ett auktoriserat elföretag. Vi vill även lära dig känna igen varningstecken vid olika typer av elinstallationer. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig.

Barnsakra dit hem elsakerhet

Barnsäkra ditt hem - Elsäkerhet och barn

När du skaffar barn förändras ofta synen på världens alla faror. Att ha en plats där du kan andas ut och få känna dig helt trygg i är viktigt.

Vi har tagit fram en lista på säkerhetsåtgärder du kan göra för att skydda ditt barn i hemmet.

Läs mer

Koppla in induktionshall

Hur kopplar man in en induktionshäll?

Induktionshällen har snabbt blivit ett populärt val av spishäll genom att erbjuda snabb uppvärmning via elektromagnetisk teknik. Detta betyder samtidigt att en ny utmaning landat i svenska hushåll: hur kopplar man in en induktionshäll? Och kan jag göra det själv?

I denna artikel tar sig våra elproffs an detta ämne.

Läs mer

Byta elcentral Sa fungerar det

Byta elcentral – så fungerar det

En väl fungerande elcentral är viktig och nödvändig i varje hem. Det är härifrån som alla bostadens elledningar förgrenas ut, och det är här säkringar löser ut och bryter strömmen om elsystemet överbelastas.

Har du en äldre elcentral eller rentav ett proppskåp kan vara dags att byta till en ny, modern elcentral med jordfelsbrytare. Här sammanfattar vi på ett enkelt sätt hur det går till att byta elcentral, vad det kan kosta och vad du bör tänka på.

Läs mer

Koppla in spishall

Koppla in spishäll – råd och insikter

Läge att uppdatera vitvarorna? Att välja rätt spis är visserligen en djungel men äntligen står du med en ny spishäll redo att kopplas in. Men hur går det till – och kan jag göra det själv? Rätt svar är att det beror helt på vilken typ av elinstallation du har i köket idag och vilken matning din valda spishäll kräver.

Läs mer

Jordfelsbrytaren loser ut

Vad orsakar att en säkring löser ut?

Varför löser säkringarna ut och vad förväntas jag göra? Det är något som våra kunder ibland undrar över och därför rådfrågor oss. Oftast rör det sig om ett tillfälligt fel, som överbelastning eller kortslutning, men det kan också handla om ett bestående elfel. Här ger vi insikter i ämnet samt en checklista för egenkontroll av din elanläggning.

Läs mer

Smarta helhetslosningar

Laddbox hemma – så fungerar installationen: steg för steg

Senast uppdaterad: 15 april 2024

Installation av laddbox hemma har på kort tid blivit en av våra mest efterfrågade tjänster. Med en laddbox kan du ladda elbilen snabbare och mer effektivt – men framför allt säkrare. Här går vi igenom hur installation av en laddbox går till, varför en behörig elektriker krävs och lite annat som är bra att känna till inför installation.

Läs mer

Hur felsoka jordfelsbrytaren

Hur felsöka jordfelsbrytare? Tips från din elektriker

Plötsligt slocknar alla lampor och all el lägger av hemma hos dig, men i grannens hus mittemot bländar belysningen som retsamma solar. Vad hände? Om ditt hem är strömlöst så kan det vara så att det är jordfelsbrytaren som löst ut. Här kommer handlingskraftiga tips från Svenska Eljourens elektriker på hur du själv felsöker din jordfelsbrytare.

Läs mer

Svenska Eljouren oppnar upp i Gavle

Nu öppnar Svenska Eljouren i Gävle!

Nu slår vi upp våra "portar" i Gävle och erbjuder Sveriges snabbaste eltjänst till både privatpersoner och företag i Gävle!

Läs mer

Laddbox till fast pris

Laddbox till fast pris med snabb installation – nytt smart koncept från Svenska Eljouren

Allt fler inser fördelen med elbilsladdning hemma via egen laddbox. Tyvärr har prislappen för egen laddbox fungerat som en stoppskylt för många elbilsägare. Som Sveriges största eljoursföretag såg vi det därför som vår uppgift att göra säker och prisvärd elbilsladdning tillgänglig för svenska hushåll.

Vi lanserade ett smart koncept med laddbox till fast pris och med snabb behörig installation. En nyckelfärdig, driftsatt och uppkopplad lösning som direkt blev en av våra mest framgångsrika och bokade tjänster.

Läs mer

Laddbox till fast pris i Norrkoping

Laddbox till fast pris i Norrköping – nytt smart koncept från Svenska Eljouren

Allt fler inser fördelen med elbilsladdning hemma via egen laddbox. Tyvärr har prislappen för egen laddbox fungerat som en stoppskylt för många elbilsägare i Norrköping.

Som Sveriges största eljoursföretag och ett av Sveriges snabbast växande företag såg vi det därför som vår uppgift att göra säker och prisvärd elbilsladdning tillgänglig även här. Vi lanserade ett smart koncept med laddbox till fast pris och med snabb behörig installation. En nyckelfärdig, driftsatt och uppkopplad lösning som direkt blev en av våra mest framgångsrika och bokade tjänster i Norrköping.

Läs mer

Laddbox till fast pris i Linkoping

Laddbox till fast pris i Linköping – nytt smart koncept från Svenska Eljouren

Allt fler inser fördelen med elbilsladdning hemma via egen laddbox. Tyvärr har prislappen för egen laddbox fungerat som en stoppskylt för många elbilsägare i Linköping.

Som Sveriges största eljoursföretag och ett av Sveriges snabbast växande företag såg vi det därför som vår uppgift att göra säker och prisvärd elbilsladdning tillgänglig även här. Vi lanserade ett smart koncept med laddbox till fast pris och med snabb behörig installation. En nyckelfärdig, driftsatt och uppkopplad lösning som direkt blev en av våra mest framgångsrika och bokade tjänster i Linköping.

Läs mer

Laddbox till fast pris i Uppsala

Laddbox till fast pris i Uppsala – nytt smart koncept från Svenska Eljouren

Allt fler inser fördelen med elbilsladdning hemma via egen laddbox. Tyvärr har prislappen för egen laddbox fungerat som en stoppskylt för många elbilsägare i Uppsala.

Som Sveriges största eljoursföretag och ett av Sveriges snabbast växande företag såg vi det därför som vår uppgift att göra säker och prisvärd elbilsladdning tillgänglig även här. Vi lanserade ett smart koncept med laddbox till fast pris och med snabb behörig installation. En nyckelfärdig, driftsatt och uppkopplad lösning som direkt blev en av våra mest framgångsrika och bokade tjänster i Uppsala.

Läs mer

Laddbox till fast pris i Orebro

Laddbox till fast pris i Örebro – nytt smart koncept från Svenska Eljouren

Allt fler inser fördelen med elbilsladdning hemma via egen laddbox. Tyvärr har prislappen för egen laddbox fungerat som en stoppskylt för många elbilsägare i Örebro.

Som Sveriges största eljoursföretag och ett av Sveriges snabbast växande företag såg vi det därför som vår uppgift att göra säker och prisvärd elbilsladdning tillgänglig även här. Vi lanserade ett smart koncept med laddbox till fast pris och med snabb behörig installation. En nyckelfärdig, driftsatt och uppkopplad lösning som direkt blev en av våra mest framgångsrika och bokade tjänster i Örebro.

Läs mer

Laddbox till fast pris i Vasteras

Laddbox till fast pris i Västerås – nytt smart koncept från Svenska Eljouren

Allt fler inser fördelen med elbilsladdning hemma via egen laddbox. Tyvärr har prislappen för egen laddbox fungerat som en stoppskylt för många elbilsägare i Västerås.

Som Sveriges största eljoursföretag och ett av Sveriges snabbast växande företag såg vi det därför som vår uppgift att göra säker och prisvärd elbilsladdning tillgänglig även här. Vi lanserade ett smart koncept med laddbox till fast pris och med snabb behörig installation. En nyckelfärdig, driftsatt och uppkopplad lösning som direkt blev en av våra mest framgångsrika och bokade tjänster i Västerås.

Läs mer

Gammal el i hus

Dra om el i villa - vad ska man tänka på?

Har du ett äldre hus och vill byta till modernare el? eller är du bara osäker på din nuvarande eldragning?

Vi går igenom vad man kan göra och vad man ska tänka på när det kommer till gammal el i hus.

Läs mer

Lastbalanserare sa fungerar det

Hur fungerar en lastbalanserare?

Senast uppdaterad: 11 april 2024

Begreppet lastbalansering och hur en lastbalanserare fungerar är intressant för alla som vill kunna ladda sin elbil med egen laddbox på ett smidigt sätt.

Enkelt uttryckt handlar det om att balansera tillgänglig ström så att flera hushållsapparater kan vara igång samtidigt som du laddar bilen utan risk för att säkringarna går.

Läs mer

Installation tvattmaskin elektriker

Installera tvättmaskin/torktumlare: när behövs en elektriker?

Får jag sätta in en tvättmaskin själv? Och när krävs en behörig elektriker för att installera en tvättmaskin eller torktumlare? Detta är frågor våra kunder ofta ställer till oss.

I denna artikel ger vi dig upplysande svar – och utvecklar vad som gäller för installationer i badrum. Allt för att du tryggt ska kunna gå vidare med dina planer på egen tvättmaskin och veta om du behöver anlita en elektriker eller inte.

Läs mer

Dra ut el i tradgarden Tips

Dra ut el i trädgården – checklista från elproffsen

Du som har lyckan av att leva med trädgård njuter självklart av utesäsongen. Utöver allt vackert grönt som spirar och njutningen av en hängmatta med grönt gräs under bara fötter bidrar el i trädgården till en stor mysfaktor.

Att dra ut el i trädgården är idag lite av ett måste – men det är oerhört viktigt att det sker på rätt sätt. Att dra en sladd inifrån bostaden ut i din trädgård är ett absolut NEJ. I denna artikel berättar våra elektriker varför och ger sina bästa råd för hur du dra ut el i trädgården med full säkerhet.

Läs mer

Julbelysning elsakerhet

Elsäkerhetstips till julen - Tomten tipsar

Hellre HOHO än BZZT

Julen är full av överraskningar. Det finns få helger som innehåller lika mycket generositet, glädje och intryck. Så låt inte dålig el sabba din julkänsla.

Få saker förstör din julkänsla lika effektivt som problem vid uppsättning av din julbelysning.

Läs mer

Jordfelsbrytare Valj ratt typ av jordfelsbrytare

Jordfelsbrytare – vilken typ av jordfelsbrytare ska man välja

En fast installerad jordfelsbrytare vid elcentralen är idag ett krav för alla nyproducerade bostäder. Det finns dock olika typer – och hur vet jag vilken jordfelsbrytare jag ska välja?

Detta, kostnaden för att byta elcentralen och mycket annat tar vi upp i denna artikel.

Läs mer

Bidrag laddbox for privatpersoner

Laddbox-bidrag: Så får du 50 % i bidrag för installation av laddbox i hemmet

Vill du installera en laddbox för laddning av elbil i ditt hem? Du vet väl att du kan få upp till 50 % i skatteavdrag för dessa typer av installationer? Grön Teknik-stödet fungerar ungefär som ett ROT-avdrag, där installatören av laddboxen fakturerar halva kostnaden till dig som kund. Återstående belopp söker installatören sedan från skatteverket. Grön Teknik-stödet täcker både installation och material upp till 50 % och uppgår till som mest 50 000 kronor per person och år.

Läs mer

Laddbox for elbil pris

Hur mycket kostar det att installera laddbox hemma?

Att installera en laddbox hemma gör vardagen enklare och priset per mil lägre. Kort sagt är en egen laddbox en investering som snabbt betalar sig. Men hur mycket kostar det egentligen att skaffa laddbox till sitt hem?

Detta och mycket mer ska vi reda ut i artikeln nedan.

Läs mer

Smarta hem Vad ska jag tanka pa

Smarta hem – vad ska jag tänka på?

Smart hem eller hemautomatisering är ett koncept som intresserar många just nu. Som en av Sveriges största elfirmor med certifierade elektriker med kunskap inom nätverk så hjälper vi hushåll i hela landet med transformation till just smarta hem.

Det är ett hem där vardagen förenklas med hjälp av tekniska lösningar och fjärrstyrning – via din smartphone eller surfplatta. Här berättar vi mer om smarta hem och de möjligheter som finns.

Läs mer

El koksrenovering vad ska jag tanka pa

El & köksrenovering – vad ska jag tänka på?

Det är självklart att din planering av ett nytt kök kretsar kring valen av färg, skåpluckor, typ av bänkskiva och vilka vitvaror du vill ha.

Lika viktigt tycker vi att detaljplanering kring eluttag och strömbrytare är. Från en elektrikers perspektiv lägger vi stort fokus på säkerhet och användbarhet, då köket är det rum som kanske är det allra viktigaste i ditt hem. Inför din köksrenovering delar vi därför med oss av goda råd och tips när det kommer till el.

Läs mer