Artikelindex

Artiklar Svenska Eljouren

Kunskap & fakta om elektricitet och elsäkerhet

Vi jobbar med service. Och för oss sträcker sig den servicen längre än våra elinstallationer. Elektricitet och elsäkerhet är områden vi brinner för och som vi anser vara viktigt att utbilda våra kunder inom. Därför delar vi med oss med tips och information från ett gäng kunniga elektriker på Svenska Eljouren som dagligen möter kunder och varierade utmaningar i svenska hem.

Vi hoppas sprida insikter i vad du själv får göra med el och när du behöver ta hjälp av ett auktoriserat elföretag. Vi vill även lära dig känna igen varningstecken vid olika typer av elinstallationer. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig.

Schysst Eljour

Schysst eljour lanseras av Svenska Eljouren

För att tydliggöra sina ambitioner lanserar nu Sveriges största eljoursföretag konceptet Schysst eljour.

En programförklaring där företagets kvalitetspunkter och kundlöften ges ett prioriterat fokus och som alla inom företaget både skriver under på samt arbetar efter.

Läs mer

Partner Padelforbundet

Stolt partner till Svenska Padelförbundet

Sedan 2020 är Svenska Eljouren stolt partner till Svenska Padelförbundet, en populär och sympatisk idrott som definitivt för människor samman.


Som medlemmar i SPF Quality Team är vårt fokus att stärka juniorverksamheten samt bistå padelförbundet i arbetet med barn och ungdom på samtliga nivåer.

Läs mer

Julbelysning elsakerhet

Elsäkerhetstips till julen - Tomten tipsar

Hellre HOHO än BZZT


Julen är full av överraskningar. Det finns få helger som innehåller lika mycket generositet, glädje och intryck. Så låt inte dålig el sabba din julkänsla.


Få saker förstör din julkänsla lika effektivt som problem vid uppsättning av din julbelysning.

Läs mer

5sakerduintefargora

Elinstallationer – 5 saker du inte får lov att göra själv

Tänk på du är alltid personligen ansvarig för alla typer av elinstallationer du utför på egen hand och det kan vara straffbart att fixa med elarbeten du inte har behörighet för.


Här går vi igenom vad lagen säger.

Läs mer

Koppla in taklampa

5 steg till att koppla in en taklampa – Så här gör du!

Att montera en lampa kan ibland vara krångligt, jobbigt och svårt. Speciellt om man aldrig gjort det förr.


Olika färger på kablar, beslag och sockerbitar kan leda till förvirring. Då kan det vara skönt att få hjälp av någon som vet vad dom gör.

Läs mer

Installation av SPABAD

Installation av spabad – råd från elektrikern

Drömmer du om att ha nära tillgång till avkopplande bad och funderar på att installera ett eget spabad eller utespa hemma?Här får du råd vad du ska tänka på gällande elinstallationen när du ska installera ett spabad. När behöver du en elektriker? Vad kan du göra själv? Vi svara på dom frågorna.

Läs mer

Installera Spis

Installation av spis och häll – råd & tips

När du ska köpa ny spis finns fler hänsyn än att välja typ, funktioner och bäst-i-test. Du bör även se till att spis och spishäll matchar elinstallationen i ditt hem!


Att installera en spis kan nämligen gå till på olika sätt: anslutning via enfas eller trefas, stickpropp eller fast installation och ofta krävs insats från en behörig elektriker. Här delar våra proffs med sig av goda råd till dig som står inför att koppla in spis, häll eller ugn.

Läs mer

JFB loser ut

Jordfelsbrytaren löser ut? Vad gör jag?

Varför utlöses jordfelsbrytaren – och vad ska jag göra? Detta är en fråga vi ofta får från våra kunder.


Det kan handla om en tillfällig störning men kan också röra sig om ett bestående elfel som orsakar att jordfelsbrytaren löser ut. Här delar vi med oss av insikter och råd men glöm inte: är läget allvarligt ringer du Svenska Eljouren så skickar vi en jourelektriker akut. Oavsett tid på dygnet!

Läs mer

Stromlost

Felsökning när delar av huset är utan ström

En riktigt oönskad och stressande situation är när delar av huset eller lägenheten är utan ström. När jordfelsbrytaren löser ut elva minuter in i diskmaskinens program eller köket plötsligt är strömlöst men elen fungerar i alla andra rum.


Här kommer tips från våra behöriga elektriker på felsökning du kan göra innan du ringer behörig elektriker för hjälp.

Läs mer

Vadfardugorasjalvmedel

Detta får du göra själv med el

De allra flesta typer av elinstallationer ska utföras av ett auktoriserat elföretag.


Men det finns faktiskt saker du får lov att göra på egen hand så länge du vet vad du gör. Här reder vi ut vad som gäller!

Läs mer

Byta elcentral

Byta elcentral i Stockholm? Bra råd & tips

Går proppen ibland när du sätter på micron eller startar en tvätt? Eller går du kanske i renoveringstankar; med nytt kök och nya vitvaror?


Frågar du våra elektriker är detta gyllene tillfällen att passa på att byta elcentral och se till att varje vitvara får en egen säkring.

Läs mer

Vad kostar en elektriker

Vad kostar en elektriker?

En fråga som ofta kommer upp är hur mycket det kostar att anlita en elektriker. En relevant fråga givetvis och som borde handla om arbetets omfattning och svårighetsgrad.


För oss som bedriver eljour med akuta uppdrag där vi ofta tar hand om installationer som inte utförts korrekt så är snarare frågan: vad kostar en elektriker som du kan lita på utför ett korrekt jobb? Det ska vi försöka reda ut här.

Läs mer

Elforetag att lita pa

Hur vet man om man kan lita på ett elföretag?

Har du tänkt anlita en elfirma? Då är det några saker du ska tänka på.


Vi går igenom några viktiga punkter att gå igenom innan du anlitar en elektriker.

Läs mer

Ansvarig for elen

Det är du som är ansvarig för elen i ditt hem

Du är ansvarig för att elen i ditt hem är säker och att den används på rätt sätt, och framför allt – på ett säkert sätt.


Det gäller alla som bor i en bostad med en elinstallation och det spelar ingen roll var du bor, eller hur du bor.

Läs mer

Auktoriserade elforetag

Varför är det viktigt med en behörig elektriker?

För att minska risken för farliga och felaktiga elinstallationer så är det viktigt att kolla upp företaget som du planerar att anlita.


Att anlita oseriösa elföretag är förenat med livsfara så se till att du anlitar ett auktoriserad elföretag.

Läs mer

Rotavdrag Elektriker

Så fungerar rotavdraget när du anlitar en elektriker

ROT är en förkortning som står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad, det är också ett avdrag ger dig 30% nedsättning på arbetskostnaden.


Med Svenska Eljouren har du alltid möjlighet att få rotavdrag på elarbeten som utförs i ditt hem.

Läs mer

Elektriker Akut

Så vet du om du behöver en elektriker akut

Ibland behöver du få hjälp av en elektriker snabbt, men ibland behövs en elektriker akut.


Vår guide hjälper dig med en första bedömning. Är läget allvarligt ringer du Svenska Eljouren så skickar vi en jourelektriker akut. Oavsett tid på dygnet!

Läs mer

Svenska Eljouren Omdome

Svenska Eljouren omdöme - Detta tycker våra kunder

Ta del av våra kundrecensioner som säger allt: fina omdömen och femstjärniga betyg som visar att det jobb och den service som våra elektriker levererar landar rätt och uppskattas av nöjda kunder.

Vi är glada över att kunna konstatera att vi som elföretag lever upp till våra ambitioner om att erbjuda snabb och lyhörd personlig service.

Läs mer

Trasig golvvarme

Trasig golvvärme? Råd från våra elektriker

Om varma golv är behagliga så är motsatsen, trasig golvvärme, en riktigt trist upptäckt. Fel på golvvärmen är dessvärre ganska vanligt och kan bli dyra att laga, bekräftar våra elektriker.

För att laga golvvärme på rätt sätt, se till att anlita behörig elektriker med kunskap och rätt utrustning!

Läs mer

Barnsakra dit hem elsakerhet

Barnsäkra ditt hem - Elsäkerhet och barn

När du skaffar barn förändras ofta synen på världens alla faror. Att ha en plats där du kan andas ut och få känna dig helt trygg i är viktigt.

Vi har tagit fram en lista på säkerhetsåtgärder du kan göra för att skydda ditt barn i hemmet.

Läs mer

Koppla in induktionshall

Hur kopplar man in en induktionshäll?

Induktionshällen har snabbt blivit ett populärt val av spishäll genom att erbjuda snabb uppvärmning via elektromagnetisk teknik. Detta betyder samtidigt att en ny utmaning landat i svenska hushåll: hur kopplar man in en induktionshäll? Och kan jag göra det själv? I denna artikel tar sig våra elproffs an detta ämne.

Läs mer

Koppla in spishall

Koppla in spishäll – råd och insikter

Läge att uppdatera vitvarorna? Att välja rätt spis är visserligen en djungel men äntligen står du med en ny spishäll redo att kopplas in. Men hur går det till – och kan jag göra det själv? Rätt svar är att det beror helt på vilken typ av elinstallation du har i köket idag och vilken matning din valda spishäll kräver.

Läs mer

Jordfelsbrytaren loser ut

Vad orsakar att en säkring löser ut?

Varför löser säkringarna ut och vad förväntas jag göra? Det är något som våra kunder ibland undrar över och därför rådfrågor oss. Oftast rör det sig om ett tillfälligt fel, som överbelastning eller kortslutning, men det kan också handla om ett bestående elfel. Här ger vi insikter i ämnet samt en checklista för egenkontroll av din elanläggning.

Läs mer

Hur felsoka jordfelsbrytaren

Hur felsöka jordfelsbrytare? Tips från din elektriker

Plötsligt slocknar alla lampor och all el lägger av hemma hos dig, men i grannens hus mittemot bländar belysningen som retsamma solar. Vad hände? Om ditt hem är strömlöst så kan det vara så att det är jordfelsbrytaren som löst ut. Här kommer handlingskraftiga tips från Svenska Eljourens elektriker på hur du själv felsöker din jordfelsbrytare.

Läs mer